ASUKKAALLE

Tältä sivulta löydät ohjeita ja muistilistaa liittyen asumiseesi SVP Asunnossa.
Toivomme Sinulle viihtyisiä hetkiä kodissasi!

Asuntohakemus »

Muuttaminen

Vuokra-asuntoomme muuttavan muistilista

Muista huomioida ainakin nämä asiat.

 • Vuokrasopimus
 • Muuttoilmoitukset
 • Koti- ja vastuuvakuutus
 • Sähkö- ja nettiliittymät
 • Muuttopäivä
 • Avaimet

Poismuuttajan muistilista

Muista huomioida ainakin nämä asiat.

 • Irtisanominen
 • Muuttoilmoitukset
 • Muuttopäivä
 • Loppusiivous
 • Avaimet
 • Sähkö- ja nettiliittymät
 • Koti- ja vastuuvakuutus

Avaimet

Vuokrasuhteen alussa asukas saa huoneiston avaimet sovittuna ajankohtana. Vakuus on oltava maksettuna ennen avainten luovutusta.
Pois muutettaessa avaimia tulee palauttaa sama määrä kuin on alussa ottanut vastaan. Jos asukas on kadottanut avaimensa, perii huoltoyhtiö asukkaalta erillisen maksun oven avaamisesta. Lisäksi lukon uudelleen sarjoituskulut tai avaimen teettäminen veloitetaan vuokralaiselta.

Irtisanominen

Vuokra-asunnon irtisanominen on suoritettava kirjallisesti tai sähköpostitse. Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jona irtisanominen on suoritettu. Varmista aina, että irtisanomisesi on kuitattu.

Loppusiivous

Huoneiston loppusiivous tulee tehdä ennen avainten luovutusta. Siivous tehdään niin, että uuden asukkaan on mukava muuttaa siistiin asuntoon. Mikäli loppusiivous laiminlyödään, on vuokranantajalla oikeus vähentää kustannukset vakuudesta tai laskuttaa siivouskulut asukkaalta.  

Asunto, kaapit, lattiat ja pinnat on vuokrasuhteen päättyessä kuitenkin aina oltava pyyhityt ja roskat viety. Myös kaappien hyllyt ja laatikostot on oltava pyyhityt. Lieden ja uuninpeltien on oltava siistejä. Jääkaappi puhdistettu ja pakastin sulatettu sekä pyyhitty. 

Kylpyhuoneissa pesualtaat ja WC-istuin on pestävä, samoin saunan lauteet. Myös esim. varasto, parveke ja muut vuokralaisen käytössä olleet tilat on luovutettava siisteinä ja tyhjennettyinä.

Muuttoilmoitukset

Muuttaessa tulee aina tehdä muuttoilmoitus väestörekisterikeskukseen ja Postiin.

Muista tehdä muuttoilmoitus myös kiinteistön taloyhtiölle sisään- ja ulosmuuttaessa. 

Uusi osoite pitää ilmoittaa myös esimerkiksi työnantajalle, opiskelupaikkaan ja kuulumiisi yhdistyksiin. Postin sivulta voi tarkistaa, mitkä tahot päivittävät tiedot automaattisesti väestötietojärjestelmästä.

Muuttopäivä

Pois muutettaessa huoneiston luovutuspäivä on vuokrasuhteen viimeinen voimassaolopäivä.

Sisäänmuuttopäivä sovitaan vuokranantajan kanssa, mutta on pääsääntöisesti vuokrasuhteen ensimmäinen voimassaolopäivä.

Vesi-, sähkö ja nettisopimukset

Vesi-, sähkö- ja mahdolliset nettisopimukset käydään vuokrasopimuksessasi läpi. Seuraavassa on yleisesti niiden käytännöt.

Pääsääntöisesti vuokralainen solmii oman sähkösopimuksen.

Vesimaksun määräytymistapoja on kolme:

 • Kiinteä vesimaksu, joka maksetaan kuukausittain.
 • Kuukausittainen vesiennakko, joka tasoitetaan toteutuneen kulutuksen mukaan.
 • Kulutuksen (mittarilukeman mukaan)

Pääsääntöisesti vuokra-asunnoissamme ei ole nettiliittymiä vaan asukas solmii itse oman sopimuksen.

Asuminen

Asukasmuutokset

Muistathan ilmoittaa henkilöluvun muutoksista aina sekä vuokranantajalle että taloyhtiölle.

Asunnon kunnossapito

Vuokralaisen on hoidettava hallitsemaansa huoneistoa huolellisesti. Ilmoitathan meille viipymättä havaitsemistasi vioista tai puutteista, jotka kuuluvat vuokranantajan vastuulle.

Vuokralaiselle kuuluu tavanomaisen säännöllisen siivouksen lisäksi mm. ikkunoiden pesu, jääkaapin ja pakastimen sulatus ja puhdistaminen,  uunin ja lieden puhtaanapito, poisto- ja korvausilmaventtiilien ja liesituulettimen suodattimien puhdistaminen ja kylpyhuoneen lattiakaivon puhdistaminen.

Eräpäivä

Vuokranmaksun eräpäivä on pääsääntöisesti kunkin kuukauden 2. päivä.

Lemmikkieläimet

Lemmikkejä ei saa pitää huoneistoissa, jos sitä ei ole erikseen hyväksytty vuokrasopimuksessa. Asukas vastaa normaalista asumisesta poikkeavasta kulumasta.

Tupakointi

Huoneistossa tai parvekkeella ei saa tupakoida. Kaikki asuntomme ovat savuttomia. 

Vastuunjakotaulukko

Vastuunjakotaulukosta näet, kuka on vastuussa huoneiston ja kiinteistön erilaisista kunnossapito- ja korjaustöistä. Vuokralaisena olet kuitenkin vastuussa vuokranantajalle tai taloyhtiön huollolle kuuluvien vikojen ilmoittamisesta heille. Taloyhtiön huollon yhteystiedot löydät talon yleisistä tiloista.

Vuokranmaksu

Laskutamme vuokran, vesimaksun sekä mahdolliset muut maksut erillisellä viitteellisellä laskulla.

Turvallisuus

Järjestyssäännöt

Perehdy oman taloyhtiösi järjestyssääntöihin. Säännöt löytyvät taloyhtiön yleisistä tiloista.

Koti- ja vastuuvakuutus

Vuokralaisen tulee hankkia koti- ja vastuuvakuutus koti-irtaimistolle sattuvia vahinkoja varten. Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa vain talon kiinteisiin rakenteisiin kohdistuvat vahingot. Edellytämme vuokralaisiltamme koti- ja vastuuvakuutuksen voimassaoloa koko vuokrasuhteen ajaksi.

Palovaroitin

Palovaroitin on määrätty lailla pakolliseksi kaikkiin asuntoihin. Asukas vastaa palovaroittimen hankinnasta, asennuksesta ja kunnossapidosta. Palovaroittimen toimintakunto tulee testata säännöllisesti.

Turvalukko

Voit asentaa omalla kustannuksellasi turvalukon, mutta muistathan, että se on jätettävä paikoilleen kun muutat pois.

Emme hyvitä lukon asennuskustannuksia emmekä lunasta lukkoa pois muuttaessasi.

Sopimusasiat

Vakuus

Vuokrasuhteen alkaessa perimme vakuuden. Vakuus maksetaan annetulle tilille. Asukas saa vakuuden takaisin muuttaessaan pois asunnosta, mikäli muuttotarkastuksessa todetaan, että asuntoa on hoidettu hyvin. Lisäksi edellytämme, että vuokralainen on hoitanut kaikki asuntoon liittyvät maksuvelvoitteet (vuokran lisäksi esim. vesi- ja sähkömaksut) ja suorittanut asunnon loppusiivouksen huolellisesti. Vakuudesta voidaan pidättää myös mahdollisten aiheutettujen vahinkojen korjauskustannukset. 

Vuokrasopimus

Teemme vuokrauksesta aina kirjallisen vuokrasopimuksen.
Käytössämme on myös mahdollisuus sähköiseen vuokrasopimuksen allekirjoitukseen.

Vuokrasopimuksen purkaminen 

Vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus ilman irtisanomisaikaa, jos vuokralainen laiminlyö vuokranmaksamisen, luovuttaa huoneiston hallinnan tai siirtää vuokraoikeuden ilman vuokranantajan lupaa, käyttää huoneistoa muuhun tarkoitukseen kuin vuokrasopimuksessa on sovittu, hoitaa huoneistoaan huonosti tai viettää huoneistossa häiritsevää elämää.

Mikäli huoneiston vuokrasopimus puretaan, asukkaan velvollisuus on muuttaa huoneistosta välittömästi pois ja luovuttaa huoneisto vuokranantajan hallintaan. Myös tässä tapauksessa vuokralaisen on tehtävä huoneistoon loppusiivous sekä jätettävä huoneisto moitteettomaan kuntoon.  

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Toimisto

Sopimus- ja laskutusasiat
040 307 5073

Kimi Virtanen

Kiinteistöön liittyvät asiat
040 307 5072